Manaslu er den høyeste toppen, nord vest i Himalaya-massivet, verdens åttende høyeste fjell med en høyde på 8163 moh. Det er det fjerde farligste fjellet å bestige. Fjellet ble besteget første gang av en Japansk ekspedisjon 9 mai 1956. Dette var med å starte en klatreboom i Japan og en veletablert ski og klatreutstyrsprodusent,  IIZUKA Sporting Goods MFG. CO., Ltd startet i 1957 produksjonen av ekspedisjonsprimuser som var tro kopi av den som hadde vært med på Mount Everest, nemlig Primus 210. Manasluprimusene er av en kvalitet som er like god om ikke et hakk bedre enn Svenske primuser fra 50 - 60 tallet. Manaslu betyr på lokalspråket noe i retning av “Sjelens fjell” og med en Manasluprimus i sekken kan du ha ro i sjelen fordi det er praktisk talt ingen deler som kan gå i stykker.

Z*UTSOLGT*Manaslu Nr.126

Superkvalitet - Made in Japan
Til familien eller jaktlaget 3 til 6 stykker (vaffel og toastjern, dette er tingen)


Product Code: man126

Stock

Kr.1,499.00Sammenleggbar primus Manaslu nr 126. En større utgave. Tanken er i polert messing og rommer 0,8 liter. Tanken er utstyrt med en blindplugg som gjør at det kan være parafin på tanken uten at det er fare for lekkasje når primusen ligger i sekken. Pumpeknotten er utstyrt med gjenger slik at blindproppen som under transport sitter der brenneren normalt er skrudd fast kan skrues fast på denne når primusen er i bruk. Dette gjør at man ikke mister denne lille men viktige delen. Brenneren er utstyrt med en vindskjerm som gjør at forvarmingen blir riktig selv om det blåser. Det følger med fastnøkkel, trakt og pirkepinner


Tekniske data:

Koketid 4 - 4,5 timer · Effekt ca. 2,5 KW · Susende brenner no 00 · Avtagbare ben · tank: 160dia x 95mm høyde. Høyde sammensatt 195mm kjelestøttediameter 220mm. Leveres i blå stålboks. Om du ønsker krokering kan den kjøpes separat.
Se video: slik tenner du en primus med bråkebrenner

Denne filmen viser en primus av samme størrelse, funksjon og ytelse.

Bruksanvisning i PDF format